About Us

De drijvende krachten achter, voor en naast de schermen

De Verenigde Vrienden.

De Harmonie de Verenigde Sint-KatarinaVrienden is een concertorkest, maar ook een wandelorkest. Zo kan U jaarlijks komen luisteren naar het nieuwsjaar- of lenteconcert of één van de vele plechtigheden waar wij steevast aanwezig zijn.

Daarnaast heeft de harmonie ook een jeugd ensemble, Musikaje.
Hier kunnen jonge ( en ook iets minder jonge ) muzikanten zich uitleven om hun muzikale passie te beleven.

01.

WIE

Wij zijn een leuke bende met in eerste instantie een grote passie voor muziek. Een groeiende harmonie waar veel plezier wordt gemaakt.

02.

WAT

Muziek, muziek, muziek en amusement

03.

WAAR

Ons Hoofdkwartier genaamd, De Club, is gelegen in het bruisende centrum van Sint-Katelijne-Waver.

04.

WANNEER

Interesse? Spring dan zeker eens binnen op onze wekelijkse repetities elke zondag van 10u tot 12.15u.

Het Harmonie-team

Bert Vanhauwaert

Tom De Haes

…..

……

De Harmonie

Onze harmonie is niets zonder haar muzikanten:

• Dwarsfluit
  • Klarinet
  • Fagot
  • Hobo
  • Harp

• Trompet
  • Hoorn
  • Trombone
  • Euphonium
  • Slagwerk
  • ….

01. Geschiedenis

De Harmonie heeft haar oorsprong in de Fanfare “De Vereenigde Vrienden”, gesticht op 1 mei 1887. Deze laatste kende een vrij mooie bloeiperiode tot zich in 1925 een pijnlijke splitsing voordeed onder invloed van de toenmalige dorpspolitieke belangen. De “Sint-Catharina Fanfare” deed haar intrede.

02. Nog meer geschiedenis

De muziek is eigentijds, dikwijls zelfs van eigen bodem en opgefleurd met originele arrangementen van dirigent Jef Pauwels die tot 2006 het muzikale roer in handen had. Ook zijn opvolger Tom De Haes kleurt de harmonie met ‘zijn’ werken, talent en dynamisme. Dit alles met groot succes!

03. De dag van vandaag

De vereniging hecht veel belang aan het familiale, de vriendschap. Wij zijn altijd opzoek naar gemotiveerde mensen die onze groep willen vergroten en meewerken aan deze toffe sfeer..